Güven Turizm

Haftalık Turlar >> Güneydoğu Anadolu Turu (GAP)

Güneydoğu Anadolu Turu (GAP)  
Güneydoğu Anadolu Turu (GAP)

Program:


1.GÜN:
Saat 00:00’da Antakya’ya hareket. Gerekli molalar verilerek Antakya’ya varış. Otelimize giriş ve kahvaltı molası ardından hareket. Dünyaca ünlü Antakya Mozaik Müzesi , St. Piere Kilisesi gezileri ardından öğle yemeği için serbest zaman.Yemekten sonra Titus Tüneli ve Beşikli Kilise’yi gezmek için Samandağ – Çevlik’e hareket. Titus tüneli ve Beşikli kiliseyi gezdikten sonra Harbiye’ye hareket. Harbiye Şelaleleri gezimin ardından Harbiye’de akşam yemeği. Konaklama otelimizde.
 

2. GÜN: Kahvaltı sonrası Gaziantep’e hareket. Yolumuz üzerinde bulunan Yesemek açık hava heykel atölyesinin gezilmesi. Gaziantep’e varış. Öğle yemeği için serbest zaman. Yemekten sonra yöreye has sedef işçiliğinin en güzel örneklerini ve yapılışını görmek üzere atölyeleri ziyaret ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Gaziantep’te otelimizde.

3. GÜN: Kahvaltı sonrası Şanlıurfa’ya hareket. Yolumuz üzerinde bulunan Birecik Kelaynak kuşlarını görerek Şanlıurfa Harran ovasına varış. Arı kovanı şeklindeki Harran Evlerinin görülmesi ve tarihte bilinen ilk üniversiteyi ziyaret ederek Harran dan ayrılıyoruz. Şanlıurfa’ya varış. Öğle yemeği için serbest zaman Yemekten sonra şehir merkezinde bulunan Halil Rahman Cami , Balıklı Göl , Ayn-ı Zeliha Gölü ve Hz. İbrahim’in yaşadığı mağarayı geziyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Urfa’da otelimizde.
 

4. GÜN: Kahvaltıdan sonra otelden hareket. Viranşehir Kızıltepe’den geçerek Mardin’e varış. Müze şehir denilen Mardin’in tarihi dar sokaklarında gezi ve alışveriş imkanı. Öğle yemeği için serbest zaman. Yemekten sonra Mardin’de Syriac – Jocobite Manastırı olan Deynuzaferanı geziyoruz. Otele dönüş. Akşam yemeği ve konaklama Mardin’de otelimizde.

5. GÜN: Kahvaltımızı sonrası Midyat’a hareket. Midyat’tan geçerek Mor Gabriel Manastırını gördükten sonra 2000 yıllık geçmişiyle Dicle Nehri kenarında yer alan Hasenkeyf’e varış. Öğle yemeği molası Hasenkeyf’te. Yemekten sonra Batman üzerinden Diyarbakır’a hareket. Yolumuz üzerinde bulunan tarihi Malabadi Köprüsünü ziyaret. Diyarbakır’a varış. Akşam yemeği ve konaklama Diyarbakır’da otelimizde.
 

6. GÜN: Sabah kahvaltısından sonra hareket. Ortaçağ mimarisine ait olan Diyarbakır Kalesinin ve surlarının gezilmesi. Öğle yemeği ve alış veriş için serbest zaman. Yemekten sonra Atatürk Barajı’na hareket. Atatürk Barajı aksını ve göl çevresini gezerek baraj hakkında brifing alıyoruz.. Gezimizin bitiminde Adıyaman’a hareket. Akşam yemeği ve konaklama Adıyaman’da otelimizde.

7. GÜN: Gece Nemrut dağına hareket. M.Ö. 1. yüzyılda yapılmış Kommagene Krallarına ait dev heykellerin görülmesi ve güneşin doğuşunun seyri. Cendere köprüsü ve Karakuş Tümülüsü’nün görülmesinden sonra kahvaltı için otele varış.Sabah kahvaltısından sonra Kahramanmaraş’a hareket.Öğle yemeği için serbest zaman. Yemekten sonra Kayser’i üzerinde Ankara’ya varış.Başka bir turda buluşmak üzere vedalaşma.


ÜCRETE DAHİL HİZMETLER
» Lüx Otobüsümüzle Ulaşım
» 6 Gece Otel’de Yarım Pansiyon Konaklama
» Programda Belirtilen Turlar
» Yolculuk Süresince İçecek İkramları
» Etkin Turizm Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
» Kişisel Harcamalar
» Öğle Yemekleri
» Yemeklerde alınacak içecekler
» Müze ve Ören Yerleri Giriş Ücretleri